Sivut

sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Talliesittely

Nyt tulee paljon kuvia. Harmittaa kun tallissa on niin huono valotus, että kuvat on osin keltaisia eikä maaailman tarkkoja, mutta kuitenkin kamat näkyy selvästi :) Viime postauksessa lupailinkin, että tallikierrospostaus tulee. Nyt sitten päätin sen tehdä. Tänään (22.11.2015) on pikkuveljeni syntymäpäivä, joten postauksen teossa tuli vähän kiire. Kuitenkin asiasta toiseen. Aloitetaan

Ensimmäiseksi kerron, missä talli sijaitsee. Talomme alimmassa kerroksessa, elun perin pienenä varastolian tyyppisessä "huoneessa". Katto on ehkä 120cm  korkea ja huoneen leveys ehkä 2m. Toivottavasti nämä mitat auttaa hahmottamaan, koska tämä on aika kummallinen tila. Toisin sanoen talli on rappusten alla, mutta kuitenkin sieltä ei näe betonin läpi rappusiin, niinkuin usen näkee.

Yleensä talli son sotkuinen, mutta vähintään kerran viikossa sen siivuon. Tämän näköinen se oli, kun tulin kuvaanman tätä postausta...

Hevoset majailevat puisissa karsinoissa jotka ovat 30x30cm. Karsinoita tallissa on 5. Nyt joululomalla olisi tarkoitus tehdä vielä kaksi yksityiskarsiunaa ja maalata karsinat valkoisiksi ja saada kaikki papreiut, kaavat, kisasuoritukset, postit, laatikot, kirjat ja mm. nilkkatuet pois tuolta karsinoiden pojalta.

Karsinoihin kiinnitin eilen ruusukkeita ja lisäsin tuonne ylös ruusukkeet, jotka ovat alakerrassa, tai säilyneet ehjinä ja ovat tallessa. Puolet ruusukkeista olen hukannut jonnekkin ja moni on mennyt rikki. Lisäksi tilatut ruusukkeet ovat yläkerrassa omassa huoneessani, joten tuossa on ehkä 2,5/6 osa ruusukkeistani.

hevopsten oikealla puolella on suitset. Tuossakin on seitsemät suitset, joten naulakoista on pulaa. Joskus olen tehnyt itse naulakoita seiniin, muta nyt kun katson niitä uudelleen, olen ne seiniltä pois repinyt.

Seuraavaksi kangaslaatikot ja muut mitä kuvassa näkyy. Vasemmalla on oranssi laatikko, mistä löytyykaikkea turhanpäiväoistä krääsää, kuten lahjapaperia, serpenttiä yms. Sen päällä on ompelulaka-arkki, jossa on pääosin värikkäitä lankoja, kuten punaista, keltaista, vaaleanpunaista yms. Siinä päällä on alumiiniteippi, jolla päällystän kaikki kuolaimet. Mustissa laatikoissa on kankaita, josta kohta lisää. Niiden päällä on aina keskeneräisiä hevosia, suitsia yms. Lisäksi siinä on usein uusia kankaita, joita en ole kerennyt laittamaan vielä laatikoihin. Punaisessa laatikossa on harjalankoja. Vihreässä laatikossa on ompelulamgat, tussit, teipit, ommeltavat strassit, nauhat näyttelyriimuihin ja muuta sen sellaista. Näistäkin kohta lisää. 


Tässä sitten kangaslaatikot. Vasemmalla on kaikki fleecet ja värikkäät velboat. Lisäksi siellä on lisää harjalankoja, koska kaiki ei mahtunut punaiseen laatikkooh. Oikealla kuvassa on erikoiskankaat. Niiden alla on ISO musta velnoakangas joka täyttää 173 osan laatikosta. Kaiketi mustat hevoset ovat jääneet multa vähälle. No ainakin mustiin hevosiin riittää kanmgasta ensi kesään saakka. Tässä siis punainen laatikko, jossa on puolet tai vähemmän kaikista langoista, mutta näitä käytän eniten.Tässä tämä vihreä laatikko ja sen sisältö. Vähän isompi kuin normaali Ted Bakerin kenkälaatikko sisältää mm: mittanauhan, nitojan, hevosiin tarkoitetut ompelulangat, näyttelyriimunauhat, ommeltavat strassit, kangasliidun, valkoisen öljyvärin, liituja, kiinitysnauhaa, tonttulakinraatoja ja punaista rautralankaa, joista teen kuolainten rungon.


Tässä kuvassa on tallin tehdasosa. Tuossa kohtaa lattiassa istun melkein aina. Kuumaliima roikkuu seinästä aina kun teen. Muuten sen on allaan olevassa läpinäkyvässä laatikossa saksien ja mitan kanssa. Puisessa laatikkosarjassa on mm. nauhoja, satiininauhoja, kuolaimia, tölkinkorkkeja ja fimomassaa. Mustassa kenkälaatikossa on kaikki ostetut ruusukkeet. Vasemmalla puulaatikkosarjan vieressä on kassi, jossa on kuvauskankaat ja niiden kiinnitystarvikkeet. Lisälksi siellä on iso rahalipas, joka tehtiin CapotaCup: ia varten suvin kanssa. 


Sitten päästään viimeiseen osaan. Tilpehöörilaatikkoon. Sieltä löytyy mm: helmiä, liimapintaisia strasseja, nauhoja, ketjuja, pieniä valkoisia helmiä, koristeruusuja, silitettävää nauhaa, kultaisia, hopeita, ruskeita solkia, renkaita, D-renkaita, klipsuja yms sellaista. 


Onneksi on tällainen talli, jota voi muokata reippaasti oman näköiseksi, kun omaan huoneeseen en saa sinitarralla laitta edes kaapin oveen julisteita. Taulujenkin laitto on hirveä prosessi... Tiedän siis missä mikäkin on tässä tallissa, kuin kukaan muu kaveri tai perheenjäsen. Olen täällä melkein koko viikonlopun ja vapaapäivät touhuamassa, jos ulkonaoloja ja nukkumista ja harjoittelemista ei lasketa.

Tänään tulikin vähän pitem,pi postaus, kun normaalistu, mutta postauksia ei joka päivä tule, niin välillä voi laittaa pitkiä tekstejä. Kiitos taas kun luit :) 
2 kommenttia:

  1. Oii aivan ihanat tilat teillä siellä :) tykkäsin todella paljon postauksesta :)
    - Mia Kht Melody

    VastaaPoista